Smertelindring ved hjælp af akupunktur

Smertelindring: Der er ikke mange der ved det, men kineserne har i mange århundreder kendt til effektiv smertebehandling, gennem akupunktur. Den traditionelle behandlingsform – der har udviklet sig voldsomt, de sidste århundreder – har vist sig at virke på mange forskellige smerter i kroppen. Ondt i ryggen, der kan være forårsaget af slidgigt, diskusprolaps og andre lidelser, kan mindskes og man kan genoptage aktiviteter, der ellers havde være for smertefulde.

Det er derfor ikke underligt at akupunkturen har spredt sig ud over hele verden. I Danmark findes Acunova, der siden 1980’erne har behandlet lidelser og smerter af mange arter, både i Jylland og på Sjælland. De har mange gode erfaringer med sportsskader, men også skader opstået ved normal brug af kroppen, lindres. Læs mere om deres succeser og kompetencer på http://acunova.dk/.

De moderne akupunkturformer, som Acunova bruger, har haft så stor succes at den vestlige lægvidenskab så småt er begyndt at kigge dem i bedene. Hospitaler forsøger at bruge akupunktur til deres patienter. Her er det brugbart til behandling af smerter, men bruges også flittigt på fødeafdelinger. Foruden at blive brugt mod hævelser og kvalme efter narkoseopvågnen. Jeg har hørt mange stille spørgsmålstegn ved det rationelle i akupunktur, men hvis det virker; så brug det. Det er logik.